Gratäng med fläskfilé och gorgonzola



Gratäng med bladspenat, grillad fläskfilé och gnocchi, körsbärstomater, som krönas av gorgonzolasås!
Ingredienser 4 personer
500 g fryst bladspenat
ca. 500 g putsat fläskfilé
5 dl mjölk
200 g riven parmesan
200 g gorgonzola
500 g kyld gnocchi
Några körsbärtomater
Salt, peppar, muskot
Avrivet skal på 1 ekologist citron
Lite vetemjöl
Olja
Gör så här:
Tina spenaten, tryck ut vätskan i en sil.
Tvätta filén och torka av med hushållspapper.
Skär i ca 2 cm tjocka skivor, banka ut dem lite och mjöla.
Värm mjölken i en kastrull och rör ner parmesan samt smula ner goronzolosten. Rör och tills osten har löst up sig.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn gnocchin tills de tar färg.
Ta ut och ställ åt sidan. Tillsätt 1 msk till olja i pannan och stek fläskfiléskovorna, salta och peppra.
Blanda spenaten i en bunke med salt, peppar, muskot och citronskal.
Fördela i en gratängform.
Lägg fläskfilén och tomater ovanpå, samt gnocchin.
Fördela sist på ostsåsen.
Grädda i ugnen ca. 20 minuter tills gratängen tar färg.
Varmluft 180 grader, vanlig ugn 200 grader.
Strö evt. över hackad persilja eller någon annan färsk ört.
Smaklig spis!
Kommentera gärna:


Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa