Blinier med löjrom och örtolja

Fredagsmys, brunch, förrätt, mingel...
det passar alltid med Blinier!
Extra mumsiga blir dem med löjrom, creme fraiche och finhakand rödlök. Hemgjort örtolja sätter pricken över iet!
Ingredienser 4 port.
3 dl mjölk
1 paket jäst (50 g)
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 st ägg
1 nypa salt
50 gram smör
Blinier, gör så här:
- Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt de två mjölsorterna och vispa till en jämn smet.
Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt i mjölblandningen.
- Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter.
Under tiden smeten jäser gör du örtoljan.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och äggvitor i den jästa smeten.
- Grädda i blinierpanna på medelvärme.
Vänd och grädda också andra sidan.

Örtolja:
3 msk plockad färsk timjan
4 blad salvia
15 blad basilika
1 dl hackad persilja
3 msk citronsaft
2 msk finrivet skal av en ekologisk citron
1 krm salt
1 nypa vitpeppar
2 dl fin rapsolja
Gör så här:
- Tvätta örtena och slunga bort vattnet.
- Plocka av bladen och rensa bort kvistar.
- Riv skal av citronen och pressa ut saften.
- Lägg alla ingredienserna till örtoljan i en mixer eller använd stavmixer. Mixa. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera dem gräddade blinier med löjrom, en klick crème fraiche, hackad rödlök, dillvippa och örtolja.
NJUT!!!


 
Etiketter: blinier

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden