Sötpotatisdröm med mandelsås

I detta recept blandas kryddiga och fruktiga smaker, som toppas med en sagolik mandelsås! Varsågoda!
Ingredienser 4 portioner
1 pkt. konserverade kikärtor
1 tsk malen kummin
1 tsk kanel
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
3 msk pressad limesaft
1/2 dl mandelmjölk
peppar
socker
3 msk hackad dill
250 g körsbärtomater
3 msk olivolja
2 st. sötpotatis
1-2 vitlöksklyftor
50 g tahini
Bakplåtspapper
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader ( varmluft 160)
Häll av kikärter och lägg i en sil och skölj med vatten.
Låt rinna av.
Blanda alla kryddor, salt och olja med kikärtorna.
Tvätta sötpotatisen och dela på mitten.
Placera med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela kikärtsmixen runtom. Pensla potatisen med kryddolja som blir kvar i skålen.
Sätt i ugnen i ca. 50-60 minuter.
Under tiden gör du såsen.
Skala vitlöken och hacka fint. Rör samman tahini, vitlök, limesaft och mandelmjölk.
Smaka av med salt, socker och peppar.
Blanda ner 2/3 delar av dillen.
Tvätta tomaterna och dela i fyra delar.
Ta ut plåten och lägg upp sötpotatis, kikärtor, tomater på ett fat.
Toppa med lite sås och dill.
Servera resten av såsen vid sidan om.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad