Knapriga potatispuckar

Brukar ni också få över kokt potatis?
Här kommer det perfekta recepetet för att göra något riktig gott av dem! Varsågoda!
Ingredienser 4 port.
2 morötter
1 kg kokt potatis
100 g kalkonbacon eller skinka
( kan uteslutas)
2 msk hackad persilja
3 äggulor
1-2 tsk potatismjöl
salt, peppar, riven muskot
ca 3 msk olja
Gör så här:
Tvätta morötter och riv dem fina i matberedaren. Riv även potatisen. Blanda ner äggulor, potatismjölet och kryddorna.
Tärna baconet och stek det knaprig. Blanda i potatismassan.
Pudra lite potatismjöl på et ark bakplåtspapper och rulla ihop degen till en rulle ( ca. 6 cm diam.)
Låt stå kallt en liten stund.
Skär ca 1,5 cm tjocka skivor och stek dem gyllenbruna i olja.
Servera med krämig tzatziki. (receptet finns här på bloggen)
Tips: Hacka lite ruccola fint och blanda i tzatzikin.
Den lätt peppriga smaken gifter sig perfekt med friskheten från yoghurten.
 
Etiketter: potatispuckar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden