Pepparkakssmör

Äntligen glöggtider !!!
Detta fina pepparkakssmör kan ni t.ex. toppa starka ostar, mögelost och camembert med.
Till det passar fikon, physalis eller päron! Mumsigt!
Ingredienser:
350g pepparkakor
250 mjukt smör
1 ekologiskt apelsin
1 nypa nymalen muskot
1 nypa kardemumma
1/4 tsk salt
Gör så här:
Krossa pepparkakorna fint i matberedare. Blanda med det mjuka smöret. Tvätta apelsinen och riv av skalet fint.
Blanda med smöret och smaka av med övriga kryddor.
Håller i kylskåp ca. 2 veckor.
Ta ut ca. 1/2 timme innan det ska användas.
Spritsa på ostkubor och dekorera.
Låt det smaka.
 

 
Etiketter: pepparkakssmör

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden