Baconlindad ostfylld kycklingfilé, grilltomat och medelhavsgratäng

Philadelphia-fetaost fyllning,
parmesangratinerad grilltomat, medelhavgratäng med vitlök, fänkål och saffran, toppad med parmesanchips.
Ja ni hör själv, det blir mumsigt.
Receptet på medelhavsgratängen finns här på bloggen sen tidigare, (Etikettmoln) men lagades denna gång helt utan palsternacka.
Ingredienser ca 6 portioner:
Ca 1 kg kycklinglårfié
2 pkt. bacon
200g Piladephiaost
150g Feta
Avriven skal av en citron (ekologiskt)
Saft från 1/2 citron
1 tsk smulad torkad salvia
Örtsalt ( t.ex. Renée Voltaire)
Nymalen peppar
Grilltomat:
6 tomater
Smör
Örtsalt
Riven parmesan
Gör så här:
Smula fetaosten i en bunke, tillsätt Philadephiaosten, rör ihop med en gaffel.
Tvätta citronen och riv av skalet. Pressa saften från ena halvan.
Blanda med osten. Smula ner salviablad.
Smaka av med örtsalt och peppar.
Tvätta kycklinglårfileérna och torka med hushållspapper.
Bred ut på en skärbräda och banka ut dem lite.
Ta ca 1 msk av ostfyllningen i mitten och vik ihop.
Linda runt en baconskiva.
Placera i en ugnsform med skarven neråt.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn.
Baka i ca 30 minuter. Baconet ska få fin färg.
Skär tomaterna itu och lägg i en ugnsfast skål.
Klicka över smör, strö över örtsalt och parmesan.
Gratinera samtidigt med kycklingen.
Gratängen kan du förslagsvis förbereda och grädda innan, då blir den bäst.
Det blir snyggt om du fyller portionsformar med gratängen och låta vara med i ugnen ca 20 minuter.
Även parmesanchips kan du med fördel göra innan.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Riv osten och lägg små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter tills osten får gyllenbrun färg.
Ta ut plåten och lägg över chipsen med bakplåtspappret på ett galler och låt dem svalna.
Förvara chipsen mellan smörpapper i en lufttät burk.
Servera rätten med en god sallad.
Smaklig spis!!!!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout