Kantarellsmör

men ni kan även använda Karl-Johan,Trumpetsvamp, Trattkantareller, m.m.
Det här smöret passar till det mesta och är såå gott!
Tänk bakpotatis, grillad kött, kyckling, fisk eller grönsaker!
Gör en dubbel sats och frys till vintern vetja!
Ingredienser:
- 300g kantareller eller annan svamp, eller blandad svamp
- 320 g smör
- 1 Schalottenlök
- 1 bunt persilja
- Finkrossad eller malen kryddpeppar
- Himalayasalt
Gör så här:
Putsa svampen, torka av och skär i fina bitar.
Skala och hacka löken fint.
Tvätta persiljan, slunga den torr och hacka fint.
Rosta nu svampen i stekpannan tills den släpper all vätska, tillsätt 2 msk smör och löken.
Fräs allt tills det börjar ta fin färg.
Krydda med kryddpeppar, salt och persilja.
Smält resterande smör under tiden.
Blanda ner i svampblandingen.
Mixa till önskad konsistens! Smaka av!
Kyl ner smöret! Nu kan du trixa lite, antigen spritsa rosetter och fysa för att ta fram vid behov eller fyll små formar, eller rulla smöret med bakplåtspapper eller ät det direkt med något smarrig tillbehör....
Voilá!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
kantarellsmör papaya-getostsallad svartkålschips surkålsgratäng lägga in surkål honungsbakad laxfilé grönare ketchup surkål physalischutney inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake getost-päronpizza sötpotatisdröm sötpotatispizza minisandwich pepparkakssmör tomatchutney klassisk räkcocktail skördepaj saint agur kantarell-parmesanpaj sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl jordgubb-rabarberdröm chilipulver solrospaj nässelsoppa carbonara på mitt vis blinier pistasch-getostbollar skinkrullader i chilligrädde mingelgott zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne valnötspesto saint agur risotto päron-ingefära confit svartrotspasta svartrot-potatisstomp pina colada-kyckling-sallad svartrotsoppa laxfyllda våfflor kycklingsnitzel apelsinhollandaise rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries rädisbiffar gulaschsoppa medelhavsgratäng oxkinder madeirasås 1001-natt-dippers zucchini-kålrabbisoppa äpple-grönkål-gorgonzolapizza köningsberger klopse lussebullar berusad kyckling apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror tysk-indisk linssoppa pizzakrans med vildörter soltorkad tomat granatäpple rödbetsfocaccia kalvbringa pepparrotsås raclette lyxig grönsaksröra ostfylld kycklingfilé grilltomat skakpizza zuccinisoppa potatispuckar kycklingleverragout kikärtsbiffar med nötter parmesankex pesto kantarellost-köttfärssoppa ägg och baconnäste jordnötsmuffins chardonnay-philadelphiasås plommonmuffins kalkon pastasallad morotsblastpesto brysselkål-lasagne morots-pancakes bœuf bourguignon nöt-chokladfudge afrikansk kyckling fetagoesnuts fläskfilégratäng med gorgonzola pepparrotsägg vårens tagliatelle key-lemon-pie-mousse höstdeko biff rydberg physalis-äppelmarmelad ostfondue theas korv med bröd räkbomb tzatziki