Brysselkål-Lasagne

Brysselkål hör hösten till!
I denna ljuvliga lasagnen kommer den särskilt till sin rätt!
Servera som den är eller med kanelstekta köttbullar, mums!
Ingredienser 6 portioner:
2 vitlöksklyftor
500 g ricotta
2 dl vispgrädde
Salt, peppar, riven muskot, färsk eller torkad oregano
500 g brysselkål
1 burk krossad tomat
ca 10 körsbärstomater
ca 10 lasagneplattor
100 g riven parmesan
250g mozzarella
Rostade pinjenötter
Hackad persilja
Fikonbalsamico.
Gör så här:
Skala vitlöken och dela. Mixa ihop med grädde och ricotta.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
Tvätta tomatern och skiva.
Blanda ner i de krossade tomaterna och rör ihop med oreganon.
Salta och peppra.
Tvätta och putsa brysselkålen. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Sätt ugnen på 200 grader.
Börjar med ett lager ricottasås i botten på en gratängform.
Fortsätt med ett lager lasagneplattor, sedan 1/3 del av brysselkålen, tomatsås och droppa över ricottasås.
Kör ytterligare 2 likadana lager.
Avsluta med ricottasåsen.
Skiva mozzarella och fördela ovanpå, samt den rivna parmesanosten.
Grädda i ca 45 minuter.
Strö över rostade pinjenötter och hackad persilja.
Ringla över fikonbalsamico.
Låt det smaka!!!



 
Etiketter: brysselkål-lasagne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden