Brysselkål-Lasagne

I denna ljuvliga lasagnen kommer den särskilt till sin rätt!
Servera som den är eller med kanelstekta köttbullar, mums!
Ingredienser 6 portioner:
2 vitlöksklyftor
500 g ricotta
2 dl vispgrädde
Salt, peppar, riven muskot, färsk eller torkad oregano
500 g brysselkål
1 burk krossad tomat
ca 10 körsbärstomater
ca 10 lasagneplattor
100 g riven parmesan
250g mozzarella
Rostade pinjenötter
Hackad persilja
Fikonbalsamico.
Gör så här:
Skala vitlöken och dela. Mixa ihop med grädde och ricotta.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
Tvätta tomatern och skiva.
Blanda ner i de krossade tomaterna och rör ihop med oreganon.
Salta och peppra.
Tvätta och putsa brysselkålen. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Sätt ugnen på 200 grader.
Börjar med ett lager ricottasås i botten på en gratängform.
Fortsätt med ett lager lasagneplattor, sedan 1/3 del av brysselkålen, tomatsås och droppa över ricottasås.
Kör ytterligare 2 likadana lager.
Avsluta med ricottasåsen.
Skiva mozzarella och fördela ovanpå, samt den rivna parmesanosten.
Grädda i ca 45 minuter.
Strö över rostade pinjenötter och hackad persilja.
Ringla över fikonbalsamico.
Låt det smaka!!!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout