Skördepaj "Saint Agur"


Höstens godsaker förenade med krämig Saint Agur blir
en ljuvlig kombination.
Ingredienser för en stor paj:
ca 400g smördeg, plattor eller rulle
155g Saint Agur Créme
1 liten zucchini
Tomater av olika storlekar och färger
( man tager vad man haver)
2 ägg
Några kvistar tymjan
Rostade pinjenötter
Salt och peppar
Gör så här:
Tvätta tomater och zucchini. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg skivorna ovanpå hushållspapper på en plåt.
Strö över riklig med salt. Låt stå 1/2 timme.
Vänd på grönsaksskivorna.
Strö över salt igen och låt stå 1/2 timme till.
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa upp äggen. Lägg ut smördegen i pajformen och tryck upp lite på kanten med. Pricka med en gaffel.
Fördela äggen ovanpå och kör några varv med pepparkvarnen.
Grädda ca. 15 minuter.
Torka av grönsakerna med hushållspapper.
Ta ut pajen från ugnen och fördela grönsakerna på, lite omlott.
Strö över tymjanblad och grädda i ytterligare 25 minuter.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
Ta ut pajen och klicka Saint Agur Créme över.
Grädda 5 minuter tills osten har smält.
Till passar en fräsch sallat och ett glas kylt rosévin.
Låt det smaka!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa