Skördepaj "Saint Agur"

Höstens godsaker förenade med krämig Saint Agur blir
en ljuvlig kombination.
Ingredienser för en stor paj:
ca 400g smördeg, plattor eller rulle
155g Saint Agur Créme
1 liten zucchini
Tomater av olika storlekar och färger
( man tager vad man haver)
2 ägg
Några kvistar tymjan
Rostade pinjenötter
Salt och peppar
Gör så här:
Tvätta tomater och zucchini. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg skivorna ovanpå hushållspapper på en plåt.
Strö över riklig med salt. Låt stå 1/2 timme.
Vänd på grönsaksskivorna.
Strö över salt igen och låt stå 1/2 timme till.
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa upp äggen. Lägg ut smördegen i pajformen och tryck upp lite på kanten med. Pricka med en gaffel.
Fördela äggen ovanpå och kör några varv med pepparkvarnen.
Grädda ca. 15 minuter.
Torka av grönsakerna med hushållspapper.
Ta ut pajen från ugnen och fördela grönsakerna på, lite omlott.
Strö över tymjanblad och grädda i ytterligare 25 minuter.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
Ta ut pajen och klicka Saint Agur Créme över.
Grädda 5 minuter tills osten har smält.
Till passar en fräsch sallat och ett glas kylt rosévin.
Låt det smaka!




 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden