Kokt kalvbringa med pepparrotsås

På hösten längtar man efter husmanskost och långkok.
Här kommer en riktig klassiker!
Det tar lite tid, men det är det väl värt!

Ingredienser 4 port:
800 g kalvbringa
2 gula lökar
4 morötter
Lagerblad
1 l kalvbuljong
2,5 dl grädde
1 msk socker
Salt och malen vitpeppar
1 msk vitvinsvinäger
Maizena
Pepparrot ( färsk)
Gör så här:
Spola av köttet med kallt vatten och torka av med hushållspapper.
Lägg i en kastrull. Fyll upp kastrullen med kallt vatten.
Koka upp och skumma av ytan. Häll av vattnet. 
Lägg köttet åt sidan.
Gör rent kastrullen. Lägg tillbaka köttet och fyll på med kalvbuljong så det täcker. Skala löken, dela i mitten och lägg i grytan tillsammans med 2-3 lagerblad.
Låt småkoka under lock i ca. 2 timmar.
Skala morötterna, dela i stora bitar och låt koka med i grytan ytterigare ca. 1 timme.
Ta upp köttet när det känns mört, samt morötterna.
Håll varmt.
Sila buljongen, det ska vara ca 5 dl.
Fyll på med grädde och låt koka i ca 15 minuter.
Smaka av med salt, peppar, vinäger och socker.
Red evt. såsen med lite maizena.
Skala och finriv pepparot i, så mycket som du gillar.
Skiva köttet och servera med såsen och morötterna.
Till det passar kokt potatis och ägghalva.
Smaklig måltid!





 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden