Kokt kalvbringa med pepparrotsås

Här kommer en riktig klassiker!
Det tar lite tid, men det är det väl värt!
Ingredienser 4 port:
800 g kalvbringa
2 gula lökar
4 morötter
Lagerblad
1 l kalvbuljong
2,5 dl grädde
1 msk socker
Salt och malen vitpeppar
1 msk vitvinsvinäger
Maizena
Pepparrot ( färsk)
Gör så här:
Spola av köttet med kallt vatten och torka av med hushållspapper.
Lägg i en kastrull. Fyll upp kastrullen med kallt vatten.
Koka upp och skumma av ytan. Häll av vattnet.
Lägg köttet åt sidan.
Gör rent kastrullen. Lägg tillbaka köttet och fyll på med kalvbuljong så det täcker. Skala löken, dela i mitten och lägg i grytan tillsammans med 2-3 lagerblad.
Låt småkoka under lock i ca. 2 timmar.
Skala morötterna, dela i stora bitar och låt koka med i grytan ytterigare ca. 1 timme.
Ta upp köttet när det känns mört, samt morötterna.
Håll varmt.
Sila buljongen, det ska vara ca 5 dl.
Fyll på med grädde och låt koka i ca 15 minuter.
Smaka av med salt, peppar, vinäger och socker.
Red evt. såsen med lite maizena.
Skala och finriv pepparot i, så mycket som du gillar.
Skiva köttet och servera med såsen och morötterna.
Till det passar kokt potatis och ägghalva.
Smaklig måltid!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout