Svartrot-potatisstomp

Svartrötter kan man inte få nog av tycker vi!
Detta recept passar ypperligt till stekt fisk!
Här blev det gös med knaperstekt bacon!
Men den passar lika bra till gås, kalkon eller nästan vad som helst ;)
Ingredienser 4 portioner:
800 g svartrötter
400 g potatis
1 citron ( ekologist)
salt & peppar
riven muskotnöt
150 g smör
1 dl vitvin
3 dl standardmjölk
1/2 dl hackad persilja
Gör så här:
Skala potatisen och tärna. Täck med vatten.
Tvätta citronen, dela och pressa ut saften.
Använd engångshandskar när du skalar svartröttarna.
Lägg dem omedelbart i lite vatten med citronsaften, då dem snabbt blir mörka.
Skär i tunna skivor och fräs med 1 msk smör tills det tar färg.
Krydda med salt och muskot.
Tillsätt i vinet och låt det nästan koka bort.
Häll av potatisen och rör ner i grytan. Tillsätt mjölken,
samt 2 dl vatten. Låt koka i ca. 20 minuter.
Häll av grönsakerna och fånga upp vätskan.
Krossa sedan ihop med smöret med en visp eller potatisstöt så grovt eller fint du vill ha stompen.
Tillsätt av kokvätskan tills du har fått önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner den hackade persiljan.
Voilá! Låt det smaka!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza