Svartrot-potatisstomp

Svartrötter kan man inte få nog av tycker vi!
Detta recept passar ypperligt till stekt fisk!
Här blev det gös med knaperstekt bacon!
Men den passar lika bra till gås, kalkon eller nästan vad som helst ;)
Ingredienser 4 portioner:
800 g svartrötter
400 g potatis
1 citron ( ekologist)
salt & peppar
riven muskotnöt
150 g smör
1 dl vitvin
3 dl standardmjölk
1/2 dl hackad persilja
Gör så här:
Skala potatisen och tärna. Täck med vatten.
Tvätta citronen, dela och pressa ut saften.
Använd engångshandskar när du skalar svartröttarna.
Lägg dem omedelbart i lite vatten med citronsaften, då dem snabbt blir mörka.
Skär i tunna skivor och fräs med 1 msk smör tills det tar färg.
Krydda med salt och muskot.
Tillsätt i vinet och låt det nästan koka bort.
Häll av potatisen och rör ner i grytan. Tillsätt mjölken,
samt 2 dl vatten. Låt koka i ca. 20 minuter.
Häll av grönsakerna och fånga upp vätskan.
Krossa sedan ihop med smöret med en visp eller potatisstöt så grovt eller fint du vill ha stompen.
Tillsätt av kokvätskan tills du har fått önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner den hackade persiljan.
Voilá! Låt det smaka!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör pistasch-getostbollar zuccinisoppa zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne ostfylld kycklingfilé grilltomat saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa kalvbringa pepparrotsås pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé soltorkad tomat kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney ört och osthjärta apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers äpple-grönkål-gorgonzolapizza papaya-getostsallad raclette räkbomb lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt physalis-äppelmarmelad surkål chilipulver key-lemon-pie-mousse pepparrotsägg parmesankex fetagoesnuts sötpotatispizza bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto svartkålschips skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås granatäpple tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa solrospaj carbonara på mitt vis kikärtsbiffar med nötter pizzasnurror nässelsoppa ägg och baconnäste svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins svartrotspasta kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne tzatziki tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza rabarber-marsipan-cheesecake pesto vårens tagliatelle grönare ketchup jordnötsmuffins biff rydberg surkålsgratäng kalkon theas korv med bröd kantarellsmör nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa medelhavsgratäng oxkinder madeirasås lussebullar polenta fries inlagd zucchini rabarber-crumble laxfyllda våfflor höstdeko pizzakrans med vildörter svartrot-potatisstomp ostfondue rödbetsfocaccia valnötspesto klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra mingelgott skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout