Räkmousse med löjromstopp

Vilken härlig förrätt!
Men den passar lika väl på en buffé eller som mingelrätt!
Gör den gärna dagen innan men toppar inte med löjrom och dill förrän vid serveringen.
Ingredienser 4 glas:
2 gelantinblad
2 dl kesella, 10 %
1,5 dl vispgrädde, 40 %
1 dl creme fraiche
2 dl skalade räkor
1 msk finhackad dill
1 tsk pressad citron
1 tsk konjak
malen svartpeppar
salt
Topping:
4 msk löjrom
4 dillvippor
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i vatten i 10 minuter. Krama ur vattnet och smält dom på svag värme i en gryta med 2 msk kall vatten.
Vispa grädden.
Blanda kesella och creme fraiche.
Häll i det smälta avsvalnade gelatinet under kraftig omrörning.
Hacka räkorna grovt. Vänd ner dom, dillen, konjak och citronsaften. Vänd ner grädden sist.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela moussen i 4 glas och ställ i kylen minst 6 timmar för att stelna.
Sist toppa med löjrom och en dillvippa.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden