Grönare Ketchup

Ingredienser:
- 1 kg gula tomater
- 1 kg röda tomater
- några vippor morotsblast
- 2 gula lökar
- 3 msk finriven pepparot
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl sherryvinäger
- 2 tsk worceshiresås
- 2 tsk dijonsenap
- salt och peppar
Gör så här:
Skär tomaterna i tärningar, skala och hacka löken.
Dra vippor från morotsblaststjälken.
Koka tomater, lök, vinäger, socker på svag värme tills det återstår 1/2 delen av vätskan.
Tillsätt morotsblastvippor och pepparot.
Koka ytteligare tills en 1/4 del återstår.
Låt svalna. Mixa slätt och smaka av med worceshiresås, senap, salt och peppar.
Vill ni ha lite sting, kan ni låta en finhackad chili koka med.
Håller oöppnat i kylen ett par månader.
Häll hellre i mindre flaskor än en stor.
Lycka till!
Kommentera gärna:

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout