Key-Lemon-Pie-Mousse

En underbar läcker och fräsch variant av Key-Lemon Pie!
Färdig på nolltid om man vill ha en festlig efterrätt snabbt.
Ett glas cava till är inte fel! Låt det smaka!
Ingredienser 6 glas:
60 g Digestivekex fullkorn
6 msk mörk rom (kan ersättas med äppeljuce)
2 Lime ekologiskt
2 dl Vispgrädde
250 g Mascarpone
250 Kesella
40 g socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Krossa keksen med en mortel i en skål. Fördela i 6 glas.
Droppa på 1 msk rom ovanpå i varje glas.
Tvätta limen i hett vatten, torka av och riv av skalet fint.
Dela limen och pressa ut saften.
Vispa 2 dl grädde och dela i 2 skålar.
Rör ner 1 tsk vaniljsocker i den ena och ställ kalt.
Blanda ner mascarpone, kesella, limesaft och rivet i den andra.
Spritsa moussen ovanpå kexmassan i glasen.
Toppa med med vispgädden.
Dekorera med limeskiva, physalis och eller annat valfritt.
Voliá!




 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden