Rabarber-marsipan-cheesecake

frisk, krämig, syrlig, söt och knaprig!
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass!
Ingredienser 1 bakplåt:
575 g mjöl
375 g smör
225 g socker
3 msk vaniljsocker
Salt
Rivet skal från 1 tvättat ekologiskt citron
1 kg rabarber
200 g Philadelphiaost
200 g mandelmassa
6 ägg
1 msk bakpulver
4 msk mjölk
Gör så här:
Knåda ihop 200 g mjöl, 150 tärnad smör, 100 g socker, 1 msk vaniljsocker, 1 nypa salt, samt det avrivna citronskalet till strössel. Ställ åt sidan.
Rensa och tvätta rabarber, skär i skivor.
Blanda Philadephia med 1 msk vaniljsocker.
Tärna mandelmassan. Vispa 225 g smör, 125 g socker, 1 msk vaniljsocker, 1 nypa salt och mandelmassan med elvispen till en krämig massa.
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa vidare.
Blanda bakpulver med mjölet och tillsätt tillsammans med mjölken försiktigt och lite i taget i massan.
Häll på en smörat bakplåt med kant och bred ut.
Klicka på ostmassan.
Fördela rabarbern ovanpå och strösseln efter det.
Grädda i 150 grader (varmluft) 175 grader (vanlig ugn)
i ca. 45 minuter.
Låt svalna och skär i bitar.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör pistasch-getostbollar zuccinisoppa zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne ostfylld kycklingfilé grilltomat saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa kalvbringa pepparrotsås pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé soltorkad tomat kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney ört och osthjärta apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers äpple-grönkål-gorgonzolapizza papaya-getostsallad raclette räkbomb lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt physalis-äppelmarmelad surkål chilipulver key-lemon-pie-mousse pepparrotsägg parmesankex fetagoesnuts sötpotatispizza bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto svartkålschips skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås granatäpple tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa solrospaj carbonara på mitt vis kikärtsbiffar med nötter pizzasnurror nässelsoppa ägg och baconnäste svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins svartrotspasta kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne tzatziki tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza rabarber-marsipan-cheesecake pesto vårens tagliatelle grönare ketchup jordnötsmuffins biff rydberg surkålsgratäng kalkon theas korv med bröd kantarellsmör nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa medelhavsgratäng oxkinder madeirasås lussebullar polenta fries inlagd zucchini rabarber-crumble laxfyllda våfflor höstdeko pizzakrans med vildörter svartrot-potatisstomp ostfondue rödbetsfocaccia valnötspesto klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra mingelgott skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout