Rabarber-marsipan-cheesecake

Oemotståndlig rabarberkaka extra allt,
frisk, krämig, syrlig, söt och knaprig!
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass!
Ingredienser 1 bakplåt:
575 g mjöl
375 g smör
225 g socker
3 msk vaniljsocker
Salt
Rivet skal från 1 tvättat ekologiskt citron
1 kg rabarber
200 g Philadelphiaost
200 g mandelmassa
6 ägg
1 msk bakpulver
4 msk mjölk
Gör så här:
Knåda ihop 200 g mjöl, 150 tärnad smör, 100 g socker, 1 msk vaniljsocker, 1 nypa salt, samt det avrivna citronskalet till strössel. Ställ åt sidan.
Rensa och tvätta rabarber, skär i skivor.
Blanda Philadephia med 1 msk vaniljsocker.
Tärna mandelmassan. Vispa 225 g smör, 125 g socker, 1 msk vaniljsocker, 1 nypa salt och mandelmassan  med elvispen till en krämig massa.
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa vidare.
Blanda  bakpulver med mjölet och tillsätt tillsammans med mjölken försiktigt och lite i taget i massan.
Häll på en smörat bakplåt med kant och bred ut.
Klicka på ostmassan.
Fördela rabarbern ovanpå och strösseln efter det.
Grädda i 150 grader (varmluft) 175 grader (vanlig ugn)
i ca. 45 minuter.
Låt svalna och skär i bitar.









 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden