Snabba Kefirlimpan

Nybakt till frukosten eller till soppan!
Detta goda bröd slänger du ihop på nolltid!
P.S. Den fina båtkorgen finns att köpa i webbshoppen!
Ingredienser 1 limpa:
225 g vetemjöl
225 g fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 1/2 tsk bikarbonat
60 g smör
2 dl kefir
1 dl mjölk
evt. sesam eller vallmofrön
bakplåtspapper
Gör så här:
Använd en bunke och degkrokar på elvispen eller en köksmaskin.
Blanda salt, socker och bikarbonat med allt mjöl.
Dela smöret i tärningar och tillsätt mjölblandningen under knådning.
Tillsätt kefir och mjölk. Fortsätt knåda tills du har fått en smidig deg som släpper från kanten.
Tillsätt mer mjöl om den är för lös eller mer vätska om den är för torr.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft 175!
Forma en limpa och lägg på bakplåtspapper. Skåra brödet.
Pensla med vatten och strö över valfria fröer!
Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter!
Voilá!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden