Ost och Ört Hjärta

Det perfekta tillbehöret till grillat, buffén, minglet, studentfesten, utflykten...
Ja ni hör själva, det mesta helt enkelt :)
Ingredienser deg:
500 g mjöl
1,5 dl handvarm mjölk
1,5 dl handvarm vatten
1 pkt jäst (50 g)
1 tsk salt
1/2 tsk socker
1 tsk hackad färsk oregano
2 msk olivolja
Ingredienser fyllning:
3 msk hackade soltorkade tomater
300 g tärnad kokt skinka ( kan uteslutas, ta lite mer av det andra i så fall)
300 g Philadelphiaost med örter
300 g riven ost ( smakrik)
2 st. vårlökar
evt flingsalt
Gör så här:
Blanda mjöl, socker och salt.
Häll vätskan i degblandaren och smula sönder jästen, rör ihop. Tillsätt mjölblandningen under knådning.
Tillsätt olivolja och oregano.
Knåda degen ordentligt tills den släpper från kanten och känns smidig.
Tillsätt evt mer mjöl om det behövs.
Låt degen jäsa övertäckt i ca. 1/2 timme.
Under tiden förbereder du fyllningen.
Tvätta vårlöken och skiva fint.
Blanda Philadelphiaosten med tomaterna och skinkan.
När degen har jäst, knåda den igenom en gång till.
Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka ca 30x45 cm.
Bred på fyllningen, vårlöken och sist 3/4 del av osten.
Rulla ihop degen och skär i ca 12 bitar.
Gör likadant med resterande deg.
Sätt bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper i form av ett hjärta. Lämna lite plats mellan så att de kan att jäsa ihop.
Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca. 20 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Strö över resterande ost och evt flingsalt.
Grädda hjärtat mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
Ta ut och låt svalna på ett galler!
Dekorera efter tycke!
Bäst smakar de nygräddade! Mums!








 
Etiketter: ostochörthjärta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden