Kycklingsallad

Barndomsminnen har jag till denna sallad som fanns ofta med i något sammanhang!
Grillad kyckling, mandariner, jordnötter och färska örter i en smarrig currydressing.
Det blir rykande åtgång varje gång och älskas av stora som små!
Servera på påskbuffén, brunchen eller som kvällsmat!
Den blir bäst om det får dra över natten.

Ingredienser ca. 6 pers.:
1 färdiggrillad kyckling ( grilla med fördel själv)
2 burkar mandariner (á 312g)
1 glas majonäs Hellmans organic (270 g)
2 dl naturell yoghurt (24% fetthalt)
1 nypa chiliflakes
2 tsk curry
1 msk limesaft
1 knippe gräslök
1/2 kruka körvel
Salt, peppar
1 dl hackade jordnötter
Gör så här:
Häll mandarinerna i en sil.
Skär gräslöken och hacka körveln.
Blanda mayonäs, yoghurt, limesaft, curry och chiliflakes.
Smaka av med salt och peppar. Blanda ner örterna.
Dra av skinnet från kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
Varva ner i såsen, liksom mandarinerna.
Strö över de hackade jordnötterna!
Garnera med limeklyftor och ev. avocado.
Servera med gott bröd och låt det smaka!










 
Etiketter: kycklingsallad

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden