Kvibilleostgratinerade Våfflor

Våfflor, så gott! Oavsett om salt eller sött!
En favorit bland alla hittepå recept är dessa
Kvibilleost gratinerade! 
Går som vanligt att variera, ni vet väl att endast fantasien sätter gränsen!

Ingredienser:
- 250 g Kvibille Dessertost Ädel
- 200 g Kastanjechampinjoner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ca. 6 Tomater
- 6 skivor grillad pastrami
- Oregano, Tymjan
- Salt och peppar
Degen:
- 2 ägg
- 50 g smält smör
- 130 g mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1,2 dl mjölk
- Smör till våffeljärnet
Gör så här:
Tvätta och skiva champinjoner. Skala och finhacka löken och viltlök.
Rosta champinjonerna i en stekpanna tills vätskan släpper, tillsätt en klick smör och löken. Plocka i oreganoblad.
Stek ihop i några minuter.
Salta och peppra.
Tvätta tomater och skiva tunt.
Dela på äggen och separera äggvitan och gulan.
Vispa äggulor och smöret med en elvisp.
Blanda bakpulver och mjöl. Rör nu växelvis ner den blandningen samt mjölken i äggsmeten.
Smula även ner ca 50 g av Kvibilleosten.
Vispa äggvitorna hårda och veva ner i smeten.
Nu är den färdig att grädda våfflorna.
Det ska bli 6 stycken. Lägg på bakplåtspapper och ugnsplåt.
Fördela nu champinjoner, tomater, pastrami och resterande ost på våfflorna! Kör några varv med pepparkvarnen.
Skjuts in i ugnen och gratinera vid 200 grader till osten har smält.
Garnera med timjan, salladsblad och annat gott!
Lycka till och smaklig måltid!





 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden