Smashed potatoes

Smashed potatoes med brynt smör, vitlök, citron och parmesan!
Galet gott må jag säga!
Passar till det mesta, speciellt som här till en god köttbit, ackompanjerad av rödvinsås och stekta kastanjechampinjoner.

Ingredienser:
- 1 kg färsk potatis
- 200 g smör
- 4 krossade vitlöksklyftor
- Finrivet skal från 1 citron (ekologiskt)
- 4 msk riven parmesan
- Flingsalt (Himalaya)
- Svartpeppar
- Hackad färsk persilja och oregano
Gör så här:
Skrubba potatisen och koka dem.
Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen i en ugnsform  tryck till den med baksidan av en sked så dem krossas.
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn smöret tills det får en gyllenbrun färg och doftar knäckigt. Vispa kontinuerligt för att smöret inte skall brännas.
När smöret skummar upp och sedan lägger sig är det klart.
Dra grytan från plattan.
Rör ner vitlöksklyftorna, citronrivet och parmesan.
Fördela blandningen på potatiserna.
Stör över lite flingsalt och kör några varv med svartpepparkvarnen.
Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter till osten har smält och potatisen är gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och strö över örterna! Servera!
Bon appetite!







 
Etiketter: smashed potatoes

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden