Lins och getostfylld paprika

Tänk dig en ljuvlig kombination av linser, soltorkade tomater, salsiccia, champinjoner och zucchini fylld i en mogen spetspaprika, gratinerad med getost. Smarrigt!
Vill du ha rätten helt vegetariskt kan du utesluta salsiccian.

Ingredienser 4 pers.:
- 1 getfärskost ca 150 g
- 4 röda spetspaprika
- 200 g röda linser
- 150 zucchini
- 100 g kastanjechampinjoner
- 100 g soltorkade tomater
- 2 färska salsicciakorvar
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja (helst marinaden från tomaterna)
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk chiliflakes
- salt, peppar
- ca. 2 msk hackad persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela paprikorna itu, rensa ut kärnor och tvätta.
Koka linserna i saltat vatten till de har kvar lite tuggmotstånd, häll av och ställ åt sidan.
Tvätta champinjonerna och skiva. Rosta i en torr panna tills de blir bruna, tillsätt en msk olja samt en krossad vitlöksklyfta och stek lite till. Blanda med linserna.
Tvätta och tärna zucchinin, gröp ur innehållet i salsiccian och fräs ihop med zucchinin i msk olja i samma panna som champinjonerna.
Dela tomaterna i lagom bitar beroende på storleken.
Blanda nu även zucchini-salsicciaröran och tomater med linserna.
Krydda och smaka av. Rör ner 1 msk hackad persilja.
Placera paprikahalvorna i en ugnsform och fyll med blandningen. Fördela getfärskosten ovanpå.
Droppa över i msk olja.
Baka ca 25 minuter i ugnen.
Strö över resterande persilja och servera!
Smaklig spis!




 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden