Polenta Fries med örtdipp

Mellomys, mingel, buffé, till fredagsdrinken...
Polenta Fries med en fräsch örtdipp! Mmmm
Kan med fördel förberedas dagen innan.
Ingredienser: (ca 6 port.)
125 g polenta
1 vitlöksklyfta
100 g riven parmesan
1 tsk chiliflakes
5 dl grönsaksbuljong
Raps eller solrosolja att steka i.
Panering:
100 g pankomjöl
2msk vatten
2 ägg
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk oregano
salt och peppar
Dipp:
125 g Philadelphia " French herbs"
3 msk gräddfil
1 finhackad schalottenlök
Några varv med pepparkvarnen
Plastfolie
Gör så här:
Skala vitlöken och hacka fint.
Koka upp grönsaksbuljongen med en nypa salt och vitlöken.
Rör ner polentan i den kokande vätskan, fortsätt röra om.
Låt polentan svälla på låg temperatur i 5 minuter.
Olja in en gratängform och klä den med plastfolie, låt den även gå en bit över kanten.
Rör ner parmesanen i polentan och kör några varv med pepparkvarnen. Fördela massan jämt i gratängformen.
Vik över plastfolien och låt den stelna på svalt ställe.
Detta kan du förbereda dagen innan.

Till paneringen blanda pankomjöl med paprika, oregano, salt och peppar. Vispa upp äggen med vattnet.
Skär polentan i lagom sticks.
Vänd dem först i ägget och sedan i mjölblandningen.
Stek i riklig olja tills de är gyllenbruna.
Till dippen blanda Philadephiaost, gräddfil, den finhackde schalottenlöken och peppar.
Låt det smaka:)





 
Etiketter: polenta fries

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden