Feta goes nuts

För ca.4 år sedan fick jag smaka på ugnsbakad feta för första gången! Sen dess har jag experimenterat med olika ingredienser, tycker att denna varinat är den bästa! Varsågoda!
Grillad fetaost med örter, nötter och olivolja.
Så galet gott! Servera med ett gott bröd och sallad.
Ingredienser:
3 msk mandlar
3 msk cashewnötter
1/2 tsk senapskorn
1/2 tsk hel kummin
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 kvist färsk rosmarin
1 bit ( 400g) fetaost
6 msk olivolja
2 msk hackad persilja
4 msk kärnfria oliver
Peperoni
1 citron (ekologiskt)
Havsalt, Chiliflakes
Gör så här:
Hacka mandlar och cashewkärnor grovt.
Krossa senapskorn, 1/2 tsk havsalt, 1 tsk chiliflakes och kummin i en mortel.
Rosta blandningen lätt i stekpannan utan fett. Ställ åt sidan.
Hacka vitlöken och rödlöken fint. Tvätta rosmarin och dra av bladen.
Lägg osten i en eldfast form och fördela 3 msk olivolja, vitlök samt rosmarinen ovanpå.
Grilla i ugnen ca 15-20 minuter.
Ta ut och fördela oliver, nötblandingen, persiljan och pepperoni ovanpå och runtom.
Servera med citronklyftor, ett gott bröd och sallad.
NJUT!!!
Tid: ca 45 minuter!





 
Etiketter: fetagoesnuts

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Efwa » Solrospaj:  ”Pajen ser fantastiskt god ut! ”

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden