Feta goes nuts

Grillad fetaost med örter, nötter och olivolja.
Så galet gott! Servera med ett gott bröd och sallad.
Ingredienser:
3 msk mandlar
3 msk cashewnötter
1/2 tsk senapskorn
1/2 tsk hel kummin
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 kvist färsk rosmarin
1 bit ( 400g) fetaost
6 msk olivolja
2 msk hackad persilja
4 msk kärnfria oliver
Peperoni
1 citron (ekologiskt)
Havsalt, Chiliflakes
Gör så här:
Hacka mandlar och cashewkärnor grovt.
Krossa senapskorn, 1/2 tsk havsalt, 1 tsk chiliflakes och kummin i en mortel.
Rosta blandningen lätt i stekpannan utan fett. Ställ åt sidan.
Hacka vitlöken och rödlöken fint. Tvätta rosmarin och dra av bladen.
Lägg osten i en eldfast form och fördela 3 msk olivolja, vitlök samt rosmarinen ovanpå.
Grilla i ugnen ca 15-20 minuter.
Ta ut och fördela oliver, nötblandingen, persiljan och pepperoni ovanpå och runtom.
Servera med citronklyftor, ett gott bröd och sallad.
NJUT!!!





 
Etiketter: fetagoesnuts

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden