
Lussebullar med en tvist citron
Frys ner de som ni inte äter samma dag och ta fram efter hand.
Ingredienser:
18 dl vetemjöl
5 dl standardmjölk
2 dl socker
250 g kesella
150 g smör
50 g jäst för söta degar
1 tsk salt
1 g saffran
Avrivet skal från 1 tvättat citron (eko)
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Värm mjölk och smör till 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke.
Blanda ut med en del av den uppvärmda mjölken.
Häll i resterande mjölk ihop med kesella, saffran, socker, salt och det avriva citronskalet.
Tillsätt mjölet bitvis under låg omrörning med degkroken.
När allt är välblandat, stanna och ta bort degkroken.
Täck över degen och låt jäsa ca. 1 timme på varm plats.
Häll degen på mjölat bakbord och bearbeta någon minut.
Dela degen i jämstora bitar ca 25 st.
Nu är det fritt farm för fantasien hur du vill att dina bullar ska se ut. Rulla dem i längder och snurra änderna åt varsitt håll eller
platta ut och använda pepparkaksformer.
Lägg bullarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Garnera med russin. Låt dem nu jäsa under bakduk i ca 1 timme till. Pensla med uppvispad ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i ugnen ca 6-8 min. till dem är gyllene.
Låt svalna innan servering.
Lycka till!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa