Sötpotatispizza

salt och sött i en helt ljuvlig kombination.
Räcker till en plåt.
Ingredienser degen:
25 g jäst
1.5 dl ljummet vatten
0.5 tsk salt
2 msk olja
4.5 dl vetemjöl
Gör så här:
Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Rör i resterande vatten, salt, olja och mjöl. Börja med den mindre mjölmängden och tillsätt eventuellt lite mer i taget medan du arbetar ihop det hela till en blank och kladdfri deg.
Låt den jäsa i bunken och förbered pålägget under tiden.
Placera sedan degen på en plåt och kavla ut den tunt över hela plåten.
Ingredienser pålägg:
- 100 g Philadelpia naturell
- 200 g sötpotatis
- 200 g ädelost eller chevré
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
- 2 msk flytande honung
- färsk rosmarin
- Svartpeppar
Gör så här:
Skala sötpotatisen och skiva tunnt på Mandolinen.
Skala löken och skiva tunnt den med. Tärna bacon.
Bred Philadelphia på degen.
Fördela först sötpotatisskivor, sedan bacon och lök ovanpå.
Smula över osten. Ringla på honungen. Kör några varv med svartpepparkvarnen. Sist strö över rosmarinblad.
Grädda i mitten på ugnen i 250 grader i ca 15-20 minuter.
Bon appetit!!!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout