Våffelcookies

Snabba att göra och goda till både fika eller glöggen!
Ingredienser:
- 1 vaniljstång
- 120 g mjukt smör
- 2 ägg
- 225 g dinkelmjöl
- 25 g malda hasselnötter
- 1/2 tsk bakpulver
- 3 tsk pepparkakskrydda
- 160 g brunt socker
- 2-3 tsk florsocker
- smör till utbackningen
Gör så här:
Dela vaniljstången i mitten och skrapa ur innehållet.
Blanda smör, äggen, mjöl, nötter, bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda och innehållet av vaniljstången med elvispens degkrokar.
Tillsätt sockret sist och knåda allt till en slät deg.
Täck över och ställ kallt i ca. 10 minuter.
Forma små bollar.
Placera 1 boll på ett hjärta i våffeljärnet, 5 åt gången som du gräddar gyllenbruna.
Låt cookies kallnar på ett galler.
Blanda florsocker med 1 tsk pepparkakskrydda och sikta över kakorna. Lycka till!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout