Zucchini-potatisvåfflor

Har ni också skördat många zucchini? Testa att göra dessa goda våfflor. Så användbara, servera med gräddfil, löjrom och finhackad lök eller tzatziki och grillad halloumi, fläskfile och aioli kanske....
Ingredienser:
- 400 g potatis, mjölig sort, kokta och skalade dagen innan
- 240g fullkorns eller dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 4 dl mjölk
- 1 stor zucchini
- 2 Schalottenlökar
- 3 msk hackad gräslök
- Salt och peppar, muskotnöt
- Olivolja
Gör så här:
Börjar med att pressa potatisen genom en potatispress.
Tvätta zuccinin och ta bort kärnor. Riv fint och låt ligga en stund i ett durkslag. Skala löken och hacka fint.
Blanda mjölk, mjöl, bakpulver och ägg i potatisen till en jämn smet. Rör ner zucchini, löken och gräslöken.
Krydda med salt, peppar och muskot.
Grädda nu frasiga våfflor av smeten och servera direkt med valfri tillbehör.
Smaklig måltid!
Tips! Ett härligt tzatzikirecept hittar ni här på bloggen.



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden