Potatispizza

En pizza med botten på riven potatis, så saftigt och läckert det blir.
Sen är det valfritt vad man lägger på så klart, detta recept med färskost är supergott.
Ingredienser:
1,5 kg potatis ( mjölig sort)
2 gula lökar
2 äggula
150 g kvarg
150 g Cantatou D'Italie ( eller annan färskost)
1 msk hackad färsk oregano
1 msk andra örter (t.ex. salvia, persilja, basilika)
100 g kalkonsalami
100 g körsbärstomater
1 paprika ( gul eller röd)
100g riven mozzarella
Olivolja
Salt och nymalen peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 185 grader. Skala potatisen och riv grovt.
Tryck ut vätskan i ett durkslag så mycket som möjligt.
Blanda potatisen med 1 äggula, 3 msk olivolja, salt och peppar.
Tryck ner massan på en plåt eller stor ugnsform.
Forma en liten rand. Sätt i ugnen i ca. 20 minuter.

Blanda nu kvarg, färskost och 1 äggula. Rör ner örterna.
Tvätta, kärna ur och tärna paprikan. Skala löken, halvera och skiva fint. Tärna salamin. Dela körsbärstomaterna.
Ta ut potatisplåten från ugnen och fördela färskoströran ovanpå.
Fördela alla övriga ingredienser, sist mozzarellan.
Grädda ytterligare ca 30 minuter i ugnen. Kolla gärna om potatisen är helt genomgräddade.
Servera med en härlig sallad!

Smaklig spis!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden