Zucchini-kålrabbisoppa

En härlig krämig höstsoppa med knaprigt kanelbacon!
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 st kålrabbi
- 1 stor eller 2 mindre zucchini
- 10 salviablad
- 4 dl grönsaksbuljong
- 5 msk mjukost
- olja
- riven muskotnöt, salt och peppar
- 1 nypa socker
- 2 msk gräddfil
- 1 pkt kalkonbacon
- 1 ask smörgåskrasse
Gör så här:
Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala kålrabbin och tärna.
Tvätta och tärna zucchinin. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken och grönsakerna lätt.
Salta och peppra. Häll i buljongen, samt salviablad och låt småkoka i ca.15 minuter. Strimla baconet och stek det knaprigt. Pudra över kanel och låt rinna av på hushållspapper.
Ta soppan från spisen och mixa till önskat konsistens.
Rör ner mjukosten och låt koka upp.
Smaka av med muskot, socker, evt. mer salt och peppar.
Sist rör ner gräddfilen. Nu ska den inte koka mer.
Servera med bacon, krasse och ett gott bröd!
Smaklig spis!





 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden