Lyxig grönsaksröra

En fjäder i hatten ;) nej en morotsblastvippa på den lyxiga grönsaksröran som smakar helt gudomlig.
Bäst blir det så klart med hemodlade grönsaker! Smakerna gifter sig och framträder så inga andra kryddor behövs förutom lite salt och peppar! Simple kitchen!
Ha den till pasta, ris eller bulgur. Får du över, frys ner, så har du till vinterns goda såser och soppor.
Ingredienser:
- 1 stor gul lök
- 1 stor röd lök
- ca. 5 morrötter, alt. kålrabbi, zuccini eller lite av alltihop
- ca 10 röda tomater
- ca 10 gula tomater
- ca 10 vitlöksklyftor
- en bunt morotsblast
- färsk tymjan och persilja efter tycke
- olivolja
- 1 msk honung
- grovt Himalayasalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Tvätta alla grönsaker och skär i grova bitar.
Lägg på bakplåtspapper.
Ringla över olivoljan, honung och strö över salt.
Ta inte med örter och morotsblast.
Baka i ugnen vid 175 grader tills att de får lite färg, ca. 1/2 timme.
Mixa nu först örter och blasten, tillsätt alla grönsaker och mixa så slät som du vill ha röran.
Koka pasta, jag tog bönpasta, enligt anvisning.
Värm grönsaksröran och kör över några varv med pepparkvarnen.
Servera med valfri sallad och nyriven parmesan!
Smaklig måltid!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden