Papaya-Getostsallad
Ingredienser:
- 200 g getost rulle
- 2 msk honung
- 1 msk färska tymjanblad
- 200 g sallad, förslagsvis maché och ruccola
- 1 mogen papaya
- 50g Para eller Pekannötter
- valfria grönsaker som t.ex. tomat, rädisa, kålrabbi m.m.
Dressing:
- 5 msk olivolja
- 2 msk balsamico
- 1 tsk senap medelstark
- 1 tsk honung
- salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta sallad och grönsaker.
Det blir väldigt trevligt att köra kålrabbi i tunna spiraler t.ex.
Ta lite efter tycke och smak.
Skala papayan och skär i lagom tärningar.
Hacka nötterna och rosta dem utan fett i en stekpanna.
Skiva getosten i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över honung och lägg på tymjanbladen.
Vispa ihop dressingen. Blir den för tjock kan du röra ner lite vatten till lagom konsistens.
Gratinera getosten i ugnen ca 5-8 minuter.
Arrangera salladen i en skål eller på fat. Strö på nötterna.
Ta ut getosten och lägg överst.
Servera med dressingen och ett gott bröd!
Smaklig spis!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad