Pesto på morotsblast/pastasallad

Välsignade morotsblasten!
Ni slänger väl inte? Visste ni att den har 6 X så mycket C-vitamin än själva moroten, är vätskedrivande, innehåller nyttiga vitaminer och mineraler, kalium som stärker hjärtat och hjälper mot högt blodtryck, magnesium som stärker muskelvävnaden.... m.m. Säger som Ernst, ja ni förstår...
Ta vara på den! Här bjuder jag på ett supergott pestorecept, vilket i förlängningen leder till den ljuvliga pastasalladen:)
Den kan ni äta som den är eller till precis vad som helst ;)
Pesto / Ingredienser:
- 1l morotsblast
- 1l basilika
- 1dl pinjenötter
- 1dl solroskärnor
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk citronjuice
- 2 dl olivolja
- 3 dl riven parmesanost
- 1 tsk salt
- peppar efter tycke
Gör så här:
Hacka blasten grovt och tvätta den samt basilikan.
Slunga torr i en salladsslunga.
Rosta pinjenötter och solroskärnor i lagom värme.
Riv parmesanosten.
Mixa alla ingredienser till en pesto.
Pastasallad / Ingredienser:
- 400 g valfri pasta
- 200 g fetaost
- Pesto på morotsblast, se ovan recept
- 350 g Kalamataoliver, urkärnade
- 1 burk majs
- Körsbärstomater
- Rostade pinjenötter och nyskördade primörer att garnera med!
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av och skölj med kallt vatten.
Häll av majs och oliver.
Tärna fetaosten.
Blanda pastan med alla övriga ingredienser.
Gör salladen helst dagen innan så allt får dra ingenom ordentligt.
Då blir den som bäst. Innan serveringen kan du ha i mer olivolja och en skätt vatten. Smaka evt. av med salt och pepper.
Garnera och njut!
Trevlig middag!








 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden