Saint Agur Risotto med Päron-Ingefära-Confit

Gillar ni osckå sött och salt? Den krämiga risotton ihop med päron-ingefära-confit är en dröm enligt mig!
Här blir det sesamstekt fläskfilé till men ni kan ta annat eller ha den som den är helt enkelt.
Nyskördade primörer  (kålrabbi, ärter, rädisa) sätter pricken över i :)
Ingredienser:
Confit 4 port.
- 1/2 kg päron ( fasta)
- 1 msk citronsaft
- 1 gul lök
- 1 msk finriven ingefära
- 100 g socker
- 2 dl äppelcidervinäger ( Reneé Voltaire)
- 1 kanelstång
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk chiliflakes
Gör så här:
Skala päronen, kärna ur och tärna. Blanda med citronsaften.
Skala löken och tärna fint. Skala och finriv ingefära.
Karamelisera sockret i en gryta på inte för hög värme.
Häll i vinäger och låt småkoka under omrörning tills allt har löst upp sig.
Tillsätt päronen, kanel, lök, ingefära, chiliflakes och salt.
Dra ner värmen och låt småkoka ca 45 minuter tills vätskan kokat bort och en siraplikande röra finns kvar.
Om du dubblar receptet kan du spara confiten till senare tillfällen. Häll då i välrengjorda glasburkar.
Passar fint till såväl kyckling som kalltskuret eller vilt!
Ingredienser:
Risotto 4 port.

- Olivolja
- 140 g Saint Agur
- 250 g Avoiri ris
- 6 dl kalv eller grönsaksbuljong
- 1,5 dl vitt vin
Gör så här:
Stek riset glansig i lite olivolja. Tillsätt vitvin och låt småkoka tills vinet har kokat bort. Häll nu i så mycket buljong att riset är täckt med vätska. Låt småkoka under omrörning till vätskan koka bort, häll i mer buljong och upprepa.
Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.
Risotton ska bli krämig, med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd. Det tar ca. 20 minuter.
Sänk värmen och smula ner Saint Agur i risotton. Rör om tills osten har smält ner helt. Smaka evt. med salt och peppar.
Servera med päronconfit och valfri tillbehör!
Smaklig måltid!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden