Rödbetsfocaccia
Den blir en läcker färgklick på sommarens allas bufféer.
Ingredienser:
- 4 dl rödbetsjuice
- 50 g jäst
- 1 msk rörsocker
- 10 dl mjöl av vete och rotfrukter
- 1 msk salt
- 1 msk flingsalt
- oliver
- 150 g tärnad fetaost
- 1 msk färsk, hackad rosmarin
- olivolja
- 1 krossad vitlöksklyfta
Gör så här:
Blanda jäst och socker i ljummen rödbetsjuice. Låt blandingen förjäsa en stund. Tillsätt sedan salt och mjöl i omgånger samtidigt som du knådar degen. Till sist lägg i en klick olivolja.
Låt degen jäsa övertäckt på varm plats till dubbel storlek.
Smörj en ugnsplåt med olivolja och fördela degen på den. Klappa ut den så den täcker plåten jämt och låt jäsa 15 minuter ytterligare.
Pricka hål i ytan med ett finger och pensla sedan med olivolja blandat med vitlöksklyftan.
Tryck nu fetaost och oliver i hålen om vartannat.
Se till att trycka ner ordenligt. Strö över rosmarin och flingsalt.
Grädda brödet i ca 20 minuter i 200 grader.
Buon appetito!
Tips: Focaccia smakar bäst färskt, men man kan steka den lätt i olivolja nästa dag så blir den underbar god igen!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout