Pina Colada-Kyckling-Sallad

Visst älskar vi Pina Colada som cocktail!
Tänk då att ha dessa härliga smaker som sallad.
Ingen rom med, men annars finns allt som vi så mycket tycker om hos Cocktailklassikern!
Ingredienser 4 pers.:
- 3 kycklingfileer
- 1/2 tsk salt, 1/2 peppar, 1/2 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk paprika
- 60 g mjöl
- 2 ägg
- 100 g riven kokos
- 2 msk grekiskt yoghurt
- 2 dl krämig kokosmjölk
- 2 dl ananassaft
- 2msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- 2 msk ingefärshonung
(Denna heter glans från honungssmeden i Halmstad)
- 1/2 tsk salt
- ca. 100 g romansallad
- 1 röd paprika
- valfri: melon, rädisor, gul kiwi
- 200 g färsk ananas i tärningar
- 30 g grovhackade Macadamianötter
- 1 lime
Gör så här:
1. Blanda kryddorna. Skär kycklingfileerna i lagom bitar och krydda. Vänd bitarna först i mjöl, sedan i det uppvispadet ägget och sist i den rivna kokosen.
2. Lägg på en ugnsplåt, pensla med olivolja och stek dem vid 180 grader i ca. 30 minuter.
3. Till dressingen vispa ihop yoghurt, kokosmjölk, ananassaft, vinäger, honung, olivolja och salt.
4. Dela romansalladen i lagom bitar, strimla paprikan och skär övriga grönsaker och frukt som du vill ha dem. Dela limen.
5. Fördela allting på ett fat och strö över nötter.
Lägg till kycklingbitarna och häll över dressingen, alt. servera den à part.
Buen Apetito!!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden