Pina Colada-Kyckling-Sallad

Visst älskar vi Pina Colada som cocktail!
Tänk då att ha dessa härliga smaker som sallad.
Ingen rom med, men annars finns allt som vi så mycket tycker om hos Cocktailklassikern!
Ingredienser 4 pers.:
- 3 kycklingfileer
- 1/2 tsk salt, 1/2 peppar, 1/2 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk paprika
- 60 g mjöl
- 2 ägg
- 100 g riven kokos
- 2 msk grekiskt yoghurt
- 2 dl krämig kokosmjölk
- 2 dl ananassaft
- 2msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- 2 msk ingefärshonung
(Denna heter glans från honungssmeden i Halmstad)
- 1/2 tsk salt
- ca. 100 g romansallad
- 1 röd paprika
- valfri: melon, rädisor, gul kiwi
- 200 g färsk ananas i tärningar
- 30 g grovhackade Macadamianötter
- 1 lime
Gör så här:
1. Blanda kryddorna. Skär kycklingfileerna i lagom bitar och krydda. Vänd bitarna först i mjöl, sedan i det uppvispadet ägget och sist i den rivna kokosen.
2. Lägg på en ugnsplåt, pensla med olivolja och stek dem vid 180 grader i ca. 30 minuter.
3. Till dressingen vispa ihop yoghurt, kokosmjölk, ananassaft, vinäger, honung, olivolja och salt.
4. Dela romansalladen i lagom bitar, strimla paprikan och skär övriga grönsaker och frukt som du vill ha dem. Dela limen.
5. Fördela allting på ett fat och strö över nötter.
Lägg till kycklingbitarna och häll över dressingen, alt. servera den à part.
Buen Apetito!!!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout