Tips runt Biff Rydberg
Något som jag verkligen kan längta efter?
När jag kom till Sverige på 80 talet och jobbade som kock på anrika Hotell Mårtensson i Halmstad serverades detta som nattamat! Det var en mycket en populär rätt och jag förstod snart varför ;)
Det behövs väl ingen närmare beskrivning till Biff Rydberg!
Tärnad oxfilé, tärnad, råstekt potatis, stekt gul lök, äggula!
Jag har varierat lite hit och dit genom åren och kommit fram till att jag gilla att steka morotstärningar ihop med potatisen.
Och ta hälften gul, hälften rödlök.
Samt servera till en creme fraiche, smaksatt med fransk senap!
Då blir jag lycklig!
Den är lika het nu som för över 100 år sedan, då den skapades 1860 av den franske hotelldirektören Jean-Francois Régis Cardier – morfar till svenske designern Carl Malmsten (1888-1972) – till Abraham Rydbergs ära. Han var en rik grosshandlare som några år tidigare testamenterat en stor summa pengar till bygget av Hotell Rydberg vid Gustav Adolfs torg i Stockholm.
Gott är det så laga och NJUT :)
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad