Jordgubb-Rabarberdröm

Len Philadephiakräm möter fruktig kompott! En dröm!
Ingredienser:
- 500 g rabaraber
- 300 g jordgubbar
- 4 msk ingefärshonung
(Denna heter glans från honungsmeden i Halmstad)
- 2 dl kesella
- 200 g Philadephiaost
- 1 dl smetana
- 1 citron (ekologisk)
- ca 6-7 digistivekex fullkorn
Gör så här:
1. Tvätta och ansa rabarbern och jordgubbarna.
Skär i små bitar. Koka upp med 2 msk vatten och låt småkoka frukten ca 10 minuter. Rör om då och då.
Smaksätt med 2 msk ingefärshonung och låt svalna.
2. Tvätta citronen och finriv skalet, pressa ut saften.
Blanda kesella, Philadephia och smetana.
Smaksätt med 2 msk av honungen (flytande). Rör ner skal och saft från citronen. Krossa digistivekexen i en mortel.
3. Varva nu kompott med Philadelphiakräm i ett glas.
Rör runt med en gaffel så det blir som en mamorering.
Strö på Digistivekexsmulor och garnera evt. med frukt och citronmeliss!
Voilá!



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden