Pizzakrans med vildörter

Åååå, dem första gröna skotten, nu spirar det överallt! Mycket som man kan plocka helt gratis och dessutom är ekologiskt.
Gör en pesto av vildörter och fyll pizzakransen ihop med soltorkade tomater. Vill man kan man lägga till skinka eller bacon men det är absolut inte nödvändig.
Ingredienser:
- Pizzadeg till en plåt, köpt eller gör den själv
Till peston:
- 200 g ramslök
- 50 g vildörter ( t.ex. nässlor, våtarv, kirskål,rölleka)
- 30 g pinjenötter
- 30 g riven parmesan
- 2,5 dl olivolja
- salt och peppar
Övrigt:
- 2 msk grovhackade soltorkade tomater
- 120g tärnad skinka eller bacon ( frivilligt)
- Smör
- Riven parmesan att strö över
Gör så här:
Tvätta örter och slunga torrt. Kör dem i en mixer ihop med pinjenötter och parmesan. Tillsätt oljan i tunn stråle tills peston är krämig. Smaka av med salt och peppar.
Rulla ut degen rektangulärt på mjölat bakbord. Bred på peston och strö över dem soltorkade tomaterna. Evt. även skinka.
Rulla ihop och sätt ihop till en krans, tryck till änderna ordentligt.
Placera den på smörat bakplåt med skarven nedåt.
Klipp sneda jack längs rullen med en sax och lägg snitten bakåt, omväxlande åt höger och vänster.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Strö över parmesanost. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter.
Gör en god sallad till eller ta med den på picknick!
Smaklig spis!!!

Tips: Det går givetvis att använda vilken pesto som helst,
det finns recept på bloggen här, t.ex. valnötspesto.



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden