Surkål a là Mamma

Jag glömmer aldrig den stora stengodstunnan i mammas matkällare. Runtom väggarna fanns det hyllvis med inlagda frukter och grönsaker, i hörnet hyllor med vin, men där mitt på golvet, där stod den. En stor tung sten låg ovanpå, ovanpå vad, ja surkålen så klart.
Nu får även ni ta del av hemligheten, hur man tillagar den sen!
Ingredienser:
- 800 g surkål
- 1 dl torrt vitvin
- 1 1/2 dl grönsaksbuljong
- 2 äpplen
- 2 gula lökar
- 1 potatis
- 2msk smör
- 1 nypa salt
- 1 nypa vitpeppar
- 1 nypa socker
- 1 nypa kummin
- 2 lagerblad
- 4 enbär
Gör så här:
Skala och finhacka lök och äpplen. Smält smöret i en stor gryta, fräs lök och äpplen ihop med en nypa socker sakta tills dem blir glansiga.
Häll i buljong och vin. Tillsätt alla kryddor.
Ta i surkålen och blanda ordentligt. Låt småkoka 1/2 timme.
Rör om då och då! Skala och finriv potatisen och låt den koka med 1/2 timme till. Smaka av.
Servera med potatismos, Knödel, Weisswurst, Haxe eller Kassler, en god senap och en kall öl till ;)
Guten Appetit!!!



 
Etiketter: surkål

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden