Kantarellost-Köttfärssoppa

Soppväder och mitt i veckan!
Då är detta smarriga recept precis rätt!
Enkelt, mättande och jättegott!
Ingredienser:
- 500 g nötfärs
(eller valfritt annan)
- 1 gurka
- 2 gula lökar
- ca. 300 g blandsvamp  (Kantareller, Champignoner, Karl Johan, ta vad ni kan få tag i)
- 5 dl grädde
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 ask kantarellmjukost (330g)
- 1 tsk chilipulver ( jag använder hemgjord, receptet finns i bloggen)
- Några färska salviablad
- Örtsalt, nymalen peppar
- Ca 2 msk Maizena
- Lite olivolja
Gör så här:
1. Börjar med att skala gurkan, skär den längs itu och skrapa ur kärnorna. Dela i ca 1 cm bred halvmånar. Lägg i ett durkslag och salta. Låt stå en stund, så den vattnas ur.
2. Rensa och tvätta svampen. Skala och finhacka löken.
3. Fräs färsen i lite olja, dra isär med en trägaffel eller visp. Krydda med chilipulver, peppar och örtsalt. Tillsätt lök samt svampen och låt den steka med en stund.
4. Tillsätt salviablad, dela om dem är stora. Häll grädde och grönsaksbuljong i grytan och låt puttra en stund.
5. Rör ner kantarellosten. Tillsätt gurkhalvmånar och låt soppan puttra 5 minuter till. Smaka av!
Red av soppan med maizena utrört i lite vatten.
Servera med ett gott bröd!
Smakligt måltid!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden