Appenzellerpanerad kycklingsnitsel med vit sparris och apelsinhollandaise
Den förtjänar fint sällskap på tallriken och det får den
sannerligen i denna rätt.
Lova att laga detta!!!
Ni kommer inte att bli besvikna!
Ingredienser:
- 180g smör
- 3 äggulor
- 2 hela ägg
- 1 ekologiskt apelsin
- socker, salt, peppar, cayennpeppar
- 450 g kycklingfilé
- 100 g Appenzellerost
- 5 msk panko
- 2 kg vit sparris
- Rostade sesamfrön ( svarta och vita)
- Olja att steka i
- Tillbehör: rostade nypotatis
Gör så här:
1. Tvätta apelsinen, riv av skalet fint och pressa ut saften.
Smält smöret. Mixa äggulor, apelsinriv och 3 msk apelsinsaft, 1/4 tsk salt och en nypa socker med en stavmixer i en hög behållare. Tillsätt smöret droppvis under ständig vispning.
Smaka av med peppar, cayennpeppar, evt mer salt.
2. Tvätta kycklingfilér och torka av med papper. Dela snett i två eller tre skivor så du får små snitzlar. Evt. banka ut dem lite.
3. Riv Appenzellerosten fint och blanda med panko i en djup tallrik. Vispa äggen i en annan tallrik eller skål, ihop med lite salt och peppar. Doppa snitzlarna först i äggblandningen och sedan i ostblandingen. Banka till så paneringen fastnar ordentligt.
4. Tvätta potatisen, rosta i ugnen med örter och
flingsalt efter tycke.
5. Putsa sparrisen, skala och skär bort änden.
Koka upp vatten med lite salt och en tsk socker i.
Koka sparrisen i ca 15 minuter.
6. Stek snitzlarna i riklig olja på mellanvärme, 3-4 minuter på varje sida. Värm såsen försiktig, den får absolut inte koka.
7. Servera snitslarna med apelsinhollandaisen, potatisen och strö över rostade sesamfrö.
Voilá! Bon Appétit!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout