Hot Red Peppers
Man kan så klart ta en annan färs om man vill t.ex. Quorn, då blir det vegetariskt.
Krämig tzatziki är gott till, receptet hittar ni längre ner i bloggen!
Ingredienser:
- 3 stora röda paprika
- lite olivolja
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 g lammfärs ( gärna den fina fårfärsen från gröna gårdar)
- 150 g majs, avrunnen
- 100 g fetaost
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl rödvin
- riven prästost
- rosmarin, örtsalt, kanel, peppar,
chiliflakes, gurkmeja, spiskummin
Gör så här:
Tvätta paprikorna, dela itu och kärna ur.
Skala lök och vitlök och hacka fint. Fräs färsen i olivolja, tillsätt lök och vitlök, samt kryddorna efter tycke.
Tillsätt tomatpuré och vinet. Rör om ordentlig med en trägaffel eller visp. Låt puttra ihop en stund. Smaka av.
När den är som en röra, ta från värmen.
Tärna fetaosten. Blanda feta och majs med färsen.
Sätt paprikahalvorna i en ungsform och fyll med färsblandingen.
Strö över den rivna prästosten.
Baka i 175 grader ca 30 minuter till osten har fått fin färg och paprikan är mjuk.
Servera med tzatziki och klyftpotatis.
Lycka till!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout