Hot Red Peppers

Fylld paprika är en riktig klassiker, här i en version med feta och kryddig lammfärs.
Man kan så klart ta en annan färs om man vill t.ex. Quorn, då blir det vegetariskt.
Krämig tzatziki är gott till, receptet hittar ni längre ner i bloggen!
Ingredienser:
- 3 stora röda paprika
- lite olivolja
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 g lammfärs ( gärna den fina fårfärsen från gröna gårdar)
- 150 g majs, avrunnen
- 100 g fetaost
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl rödvin
- riven prästost
- rosmarin, örtsalt,  kanel, peppar,
  chiliflakes, gurkmeja, spiskummin
Gör så här:
Tvätta paprikorna, dela itu och kärna ur.
Skala lök och vitlök och hacka fint. Fräs färsen i olivolja, tillsätt lök och vitlök, samt kryddorna efter tycke.
Tillsätt tomatpuré och vinet. Rör om ordentlig med en trägaffel eller visp. Låt puttra ihop en stund. Smaka av.
När den är  som en röra, ta från värmen.
Tärna fetaosten. Blanda feta och majs med färsen.
Sätt paprikahalvorna i en ungsform och fyll med färsblandingen.
Strö över den rivna prästosten.
Baka i 175 grader ca 30 minuter till osten har fått fin färg och paprikan är mjuk.
Servera med tzatziki och klyftpotatis.
Lycka till!







 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden