Rabarber-Crumble med ägglikörvisp

Åååå, första rabarbern!
Här i en ljuvlig kombination med hallon, kanel och mandlar!
Ingredienser:
- 200 g mjöl
- 125 g farin
- 2 msk vaniljsocker
- 1 äggula
- 1 knivsudd salt
- 1 tsk äkta kanel
- 100 g finhackade mandlar
- 130 g kalt smör
- 250 g hallon( färska eller frysta)
- 500 g rabaraber
- finrivet skal av en ekocitron och 2 msk av saften
- 3 dl vispgrädde
- 1 kvinsudd kardemumma
- 2 msk ägglikör
- 1 msk florsocker
Gör så här:
1. Strössel: Lägg mjöl, socker, 1 msk vaniljsocker, äggula, salt, kanel, mandlar och smöret ( i bitar) i en skål.
Kör ihop med handvispen ( degkrokar) och sedan med händerna tills allt är välblnadat.
2. Tvätta och putsa rabarbern, skär i små bitar. Om du använder frysta hallon låt dem först tina i en sil. Färska blir dock bäst.
Tvätta citronen och finriv skalet, pressa ur saften.
Blanda skal och 2 msk av citronsaften med rabarabern.
Lyft ner hallonen försiktig så att dem inte går sönder.
3. Häll allt i en smord ugnsform. Fördela strösseln ovanpå.
Grädda i förvärmd ugn ( varmluft 175 grader, vanlig ugn 200 grader) i ca 35 minuter.
4. Vispa grädden tillsammans med 1 msk vaniljsocker och kardemumma. Blanda ner ägglikör när den är färdig.
Ta ut crumbeln och sikta över florsocker.
Servera med ägglikörgrädden och evt. ägglikör till.
Lycka till!


 
Etiketter: rabarber-crumble

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden