Laxfyllda smördegsvåfflor

Mmm, frasiga, salta, krämiga, allt på en gång är dessa laxfyllda smördegsvåfflor! Passar perfekt till buffén, vickning eller mingel!
Dessutom enkla att göra!
Ingredienser:
- 4 fyrkantiga    smördegsplattor ( ca 45 g st)
- 40 g Gruyere eller Comteost
- Dill, några kvistar
- 3 msk creme fraiche
- 8 skivor rökt lax
- salt, peppar, smör
Gör så här:
1. Lägg smördegsplattorna bredvid varandra och låt tina.
Riv osten fint. Tvätta dillen och dra isär vipporna i små strån.
Krydda creme fraichen med lite salt och peppar.
2. Lägg 2 smördegsplattor ovanpå varandra och rulla ut.
( ca 21 X 24 cm) dela i mitten.
Bred först på creme fraiche, lägg sedan laxskivan och sist strö på ost och dill. Spara en kant på ca 0,5 cm.
Lägg nu den andra deghalvan ovanpå och tryck till i kanterna ordentligt.
3. Smörj det varma våffeljärnet med smör.
Grädda våfflorna gyllenbruna! Dela iut och servera!
Den kan vara lite individuellt vilken värme man ska på våffeljärnet. Har ni en runt järn får ni anpassa smördegen efter den storleken. Lycka till!!!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden