Carbonara på mitt vis
Mumisgt blir det i alla fall!
Ingredienser 4 port:
- 500 g Gnocci
- 500 g rimmad fläsk
- 5 dl grädde
- 2 dl torrt vitvin
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- vitlöksgräslök, alt. gräslök
- 10 körsbärtomater
- malen muskot, svartpeppar
- 4 äggulor
- nyriven parmesan
Gör så här:
1.Sätt på pastavatten och salta. Tärna fläsket fint, skär gärna bort lite fett och svålen. Fräs i en het stekpanna. Tärna lök och vitlök. Fräs ihop med fläsket. När det börjar ta färg häll i vin och grädde. Krydda med svartpeppar och muskot. Koka ihop sakta i ca 30 minuter.
2. Koka gnocci enligt anvisning men låt dem bara bli al dente.
Häll av. Dela körsbärtomater.
Sätt pastan tillbaka i grytan och tillsätt såsen samt tomaterna. Låt sjuda ihop i 10 minuter. Fläsket är nu mör och har gift sig med dem andra smakerna. Smaka av.
3. Servera med en äggula, klipp över vitlöksgräslök, dra över några varv med pepparkvarnen och strö över nyriven parmesan.
NJUT!!!
Tips: Blanda olika pepparsorter i kvarnen, t.ex. rosépeppar, vitpeppar och svartpeppar.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout