Carbonara på mitt vis

Det finns många Carbonararecept, bara en äkta och bara en på mitt vis!
Mumisgt blir det i alla fall!
Ingredienser 4 port:
- 500 g Gnocci
- 500 g rimmad fläsk
- 5 dl grädde
- 2 dl torrt vitvin
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- vitlöksgräslök, alt. gräslök
- 10 körsbärtomater
- malen muskot, svartpeppar
- 4 äggulor
- nyriven parmesan
Gör så här:
1.Sätt på pastavatten och salta. Tärna fläsket fint, skär gärna bort lite fett och svålen. Fräs i en het stekpanna. Tärna lök och vitlök. Fräs ihop med fläsket. När det börjar ta färg häll i vin och grädde. Krydda med svartpeppar och muskot. Koka ihop sakta i ca 30 minuter.
2. Koka gnocci enligt anvisning men låt dem bara bli al dente.
Häll av. Dela körsbärtomater.
Sätt pastan tillbaka i grytan och tillsätt såsen samt tomaterna. Låt sjuda ihop i 10 minuter. Fläsket är nu mör och har gift sig med dem andra smakerna. Smaka av.
3. Servera med en äggula, klipp över vitlöksgräslök, dra över några varv med pepparkvarnen och strö över nyriven parmesan.
NJUT!!!
Tips: Blanda olika pepparsorter i kvarnen, t.ex. rosépeppar, vitpeppar och svartpeppar.




 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden