Citron-kokosbitar

Lite sött, lite surt och helt glutenfritt.
Ingredienser:
- 4 ägg
- 150 g socker
- 50 g maizena
- 90 g glutenfritt mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 120 g Lemoncurd
- 100 g florsocker
- 4 msk citronsaft
- 120 g riven kokos
- Bakplåtspapper
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader, (160 grader varmluft).
Klä en bak eller pajform ( 24 X 24 cm med bakplåtspapper.)

2. Slå upp äggen i en bunke och vispa med socker i ca 5 minuter. Använd elvisp. Blanda Maizena, mjöl och bakpulver. Varva ner i äggblandningen. Fyll degen i formen.
Grädda ca 15-20 minuter, tills ytan känns torr och sidorna löser sig från formen. Låt svalna ordentligt.
3. Rör ihop Lemoncurd, florsocker, citronsaft och 1/2 dl vatten.
Häll riven kokos i en djup tallrik. Skär kakan i ca 16 fyrkanter.
doppa först i citronblandingen ( ta hjälp av 2 gafflar)
och rulla sedan i kokos. Låt stelna.
1 bit har ca 150 kalorier, så du får säkert njuta av två. ;)


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden