Citron-kokosbitar
Lite sött, lite surt och helt glutenfritt.
Ingredienser:
- 4 ägg
- 150 g socker
- 50 g maizena
- 90 g glutenfritt mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 120 g Lemoncurd
- 100 g florsocker
- 4 msk citronsaft
- 120 g riven kokos
- Bakplåtspapper
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader, (160 grader varmluft).
Klä en bak eller pajform ( 24 X 24 cm med bakplåtspapper.)
2. Slå upp äggen i en bunke och vispa med socker i ca 5 minuter. Använd elvisp. Blanda Maizena, mjöl och bakpulver. Varva ner i äggblandningen. Fyll degen i formen.
Grädda ca 15-20 minuter, tills ytan känns torr och sidorna löser sig från formen. Låt svalna ordentligt.
3. Rör ihop Lemoncurd, florsocker, citronsaft och 1/2 dl vatten.
Häll riven kokos i en djup tallrik. Skär kakan i ca 16 fyrkanter.
doppa först i citronblandingen ( ta hjälp av 2 gafflar)
och rulla sedan i kokos. Låt stelna.
1 bit har ca 150 kalorier, så du får säkert njuta av två. ;)
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza