Getost-päronpizza
Perfekt helgmys!!!
Ingredienser 1 plåt:
- 1 kg Molino denti pizzamjöl
- 5 dl vatten
- 25 g färsk jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 2 dl creme fraiche
- 200 g philadelphiaost
- 200 g getost
- 2 st rödlök, små
- 2 päron
- 130 g champinjoner
- 1 dl soltorkade tomater
- 240 Prosciutto cotto
- 1 msk flytande honung
- Peppar, oregano
- Ruccola till topping, evt. rostade pinjenötter
Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt mjölet och knåda ca 5 minuter. Tillsätt salt och olja, knåda 5 min. till. Låt jäsa i ca. 3 timmar. Kavla ut degn på en oljad plåt.
Blanda creme- fraiche och philadephiaosten samt några varv med pepparkvarnen.
Bred på degen. Strö över oregano. Plasta och låt jäsa 1 timme
Förbered toppingen under tiden.
Tvätta champinjoner och skiva tunnt. Skala rödlöken, skiva tunnt även dem. Dela soltorkde tomaterna i bitar. Skiva getosten. Skala päronen och skär i tunna klyftor.
Fördela alla ingredienser på pizzan. Ringla över honungen.
Baka i förvärmd ugn på 220 grader i ca. 15 minuter.
Ta ut och fördela skinkan ovanpå. Grädda i ytterligare 10 minuter. Toppa med ruccola och pinjenötter.
Njut!!!!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout