Getost-päronpizza

Med det rätta mjölet blir denna pizza en riktig gourmetupplevelse!
Perfekt helgmys!!!
Ingredienser 1 plåt:
- 1 kg Molino denti pizzamjöl
- 5 dl vatten
- 25 g färsk jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 2 dl creme fraiche
- 200 g philadelphiaost
- 200 g getost
- 2 st rödlök, små
- 2 päron
- 130 g champinjoner
- 1 dl soltorkade tomater
- 240 Prosciutto cotto
- 1 msk flytande honung
- Peppar, oregano
- Ruccola till topping, evt. rostade pinjenötter
Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt mjölet och knåda ca 5 minuter. Tillsätt salt och olja, knåda 5 min. till. Låt jäsa i ca. 3 timmar. Kavla ut degn på en oljad plåt.
Blanda creme- fraiche och philadephiaosten samt några varv med pepparkvarnen.
Bred på degen. Strö över oregano. Plasta och låt jäsa 1 timme
Förbered toppingen under tiden.
Tvätta champinjoner och skiva tunnt. Skala rödlöken, skiva tunnt även dem. Dela soltorkde tomaterna i bitar. Skiva getosten. Skala päronen och skär i tunna klyftor.
Fördela alla ingredienser på pizzan. Ringla över honungen.
Baka i förvärmd ugn på 220 grader i ca. 15 minuter.
Ta ut och fördela skinkan ovanpå. Grädda i ytterligare 10 minuter. Toppa med ruccola och pinjenötter.
Njut!!!!

 
Etiketter: getost-päronpizza

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden