Kycklinglever Ragout

Känner ni till gröna gårdar?
Ekologiskt och gräsuppfött kött som är en otroligt skillnad både i smak och kvalité mot vad som finns annars på marknaden.
Där köper jag kycklinglevern till denna rätt som funnits i vår familj sen gammalt.
Mustigt, smakrikt och omtyckt av alla.
Ingredienser 6 port.:
- 1 kg kycklinglever
- 300 g champignoner
- 2 gula lökar
- 1 glas syltlök( 300 g)
- 2 msk soja
- 5 dl vispgrädde
- 2,5 dl rödvin
- 2,5 dl Madeiravin
- 5 dl oxbuljong
- 4 msk maizena
- Smör
- Örter, som persilja, salvia och rosmarin,
salt, svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes
Tillbehör:pressad potatis eller potatismos, valfria grönsaker och rårörda lingon
Gör så här:
Skala och hacka löken fint. Tvätta och dela champinjoner. Fräs svampen i torr panna till de har släppt vätskan. Klicka i lite smör och löken. Fräs tills det tar färg. Krydda och ställ åt sidan. Koka upp grädde, vinet, soja och hälften av buljongen, låt småkoka.
Sätt på potatis och grönsaker under tiden.
Dela kycklinglevern i lagom bitar.
Häll av spadet till syltlöken, tillsätt syltlök, samt svampen i grytan. Rör ut maizena i resten av buljongen och red såsen med blandningen. Koka upp.
Ta nu i kycklinglevern och låt småkoka ett par minuter.
Gör färdig potatismos och grönsaker.
Garnera gärna med apelsinfileér och färska örter.
Trevlig middag!!!




 
Etiketter: kycklingleverragout

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden