Kycklinglever Ragout
Ekologiskt och gräsuppfött kött som är en otroligt skillnad både i smak och kvalité mot vad som finns annars på marknaden.
Där köper jag kycklinglevern till denna rätt vars ursprung funnits i vår familj sen gammalt.
Mustigt, smakrikt och omtyckt av alla.
Ingredienser 6 port.:
- 1 kg kycklinglever
- 300 g champignoner
- 2 gula lökar
- 1 glas syltlök( 300 g)
- 2 msk soja
- 5 dl vispgrädde
- 2,5 dl rödvin
- 2,5 dl Madeiravin
- 5 dl oxbuljong
- 4 msk maizena
- Smör
- Örter, som persilja, salvia och rosmarin,
salt, svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes
Tillbehör:pressad potatis eller potatismos, valfria grönsaker och rårörda lingon
Gör så här:
Skala och hacka löken fint. Tvätta och dela champinjoner. Fräs svampen i torr panna till de har släppt vätskan. Klicka i lite smör och löken. Fräs tills det tar färg. Krydda och ställ åt sidan. Koka upp grädde, vinet, soja och hälften av buljongen, låt småkoka.
Sätt på potatis och grönsaker under tiden.
Dela kycklinglevern i lagom bitar.
Häll av spadet till syltlöken, tillsätt syltlök, samt svampen i grytan. Rör ut maizena i resten av buljongen och red såsen med blandningen. Koka upp.
Ta nu i kycklinglevern och låt småkoka ett par minuter.
Gör färdig potatismos och grönsaker.
Garnera gärna med apelsinfileér och färska örter.
Trevlig middag!!!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout