Kycklinglever Ragout

Känner ni till gröna gårdar?
Ekologiskt och gräsuppfött kött som är en otroligt skillnad både i smak och kvalité mot vad som finns annars på marknaden.
Där köper jag kycklinglevern till denna rätt som funnits i vår familj sen gammalt.
Mustigt, smakrikt och omtyckt av alla.
Ingredienser 6 port.:
- 1 kg kycklinglever
- 300 g champignoner
- 2 gula lökar
- 1 glas syltlök( 300 g)
- 2 msk soja
- 5 dl vispgrädde
- 5 dl rödvin
- 7 dl oxbuljong
- 4 msk maizena
- smör
- rosmarin, salt, svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes
Tillbehör: Potatismos, brysselkål, samt rårörda lingon.
Gör så här:
Skala och finhacka löken, fräs i lite smör. Tvätta champinjoner, dela itu om dem är stora, fräs ihop med löken tills dem får färg. Krydda med rosmarin, paprikapulver, chiliflakes salt och peppar efter smak. Häll i 5 dl buljong (spara 2 dl), vin, grädde och soja,
låt småkoka. Sätt på potatis och grönsaker under tiden.
Dela kycklinglevern i lagom bitar.
Häll av hälften av spadet till syltlöken, tillsätt syltlök och spad i grytan. Rör ut maizena i resten av buljongen och red såsen med blandningen. Koka upp.
Ta nu i kycklinglevern och låt småkoka ett par minuter.
Gör färdig potatismos och grönsaker.
Garnera med apelsinfileér och färska örter.
Trevlig middag!!!




 
Etiketter: kycklingleverragout

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden