1001-Natt-Dippers

Ska ni ha gäster eller mysa med familjen över ett spel, dessa godingar med orientalisk touch passar i alla sammanhang.
Ingredienser:
- 2 msk korinter
- 1 Morot
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 2 Ägg
- 600 g nötfärs
- 40 g Panko
- 2 rullar (ca 550g ) smördeg
- Salt, svartpeppar, chiliflakes, malen kummin, kanel, vallmofrö
- 1/2 kruka färsk mynta
- 300 g türkisk yoghurt
- 1/2 citron ( ekologiskt)
- Bakplåtspapper
Gör så här:
1. Tvätta och skala moroten. Skala lök och vitlök. Hacka korinterena. Tärna morot, lök och 1 vitlöksklyfta fint. Fräs alltihop i lite olja i ca. 3-4 minuter. Låt svalna.
2. Blanda färsen med 1 ägg, panko och den avsvalnade lökmixen. Krydda med salt, peppar, 1 tsk chili, 1 tsk kummin och 1/2 tsk kanel.
3. Dela köttfärsmassan i 4 delar. Rulla varje del till en ca. 24 cm lång rulle. Rulla upp smördelegn och skär i mitten så du får 4 avlånga plattor. Vispa upp 1 ägg. Pensla änderna med ägget.
Sätt nu 1 köttfärsrulle på varje degplatta ca.1 1/2 cm från kanten och rulla in den.Tryck till och låt dem vila i kylen i ca. 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 160 grader ( varmluft) annars 180 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Skär rullarna i 4-5 cm stora bitar och sätt på plåten,
pensla med ägg. Strö över vallmöfrön.
Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
5. Under tiden hacka myntan och blanda i yoghurten.
Pressa en vitlökskyfta i samt det avrivna citronskalet. Rör ihop!
Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammas! Voliá!



 
Etiketter: 1001-natt-dippers

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden