Morots-Pancakes

Morotskaka i all ära, men har ni provat morots-pancakes? Supergoda och med både nötter, kanel och ingefära som ingrediens är dem snutt intill nyttiga
med ;)
Ingredienser:
- 450 morötter
- 25 g valnötskärnor
- 150 g mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk äkta kanel
- 1 nypa salt
- 1 nypa malen ingefära
- 1 ägg
- 3-4 msk brunt socker
- 2,2 dl mjölk
- 50 florsocker
- 200 g Philadelphia naturell
- smör till gräddningen
Hallon, blåbär eller vad ni gillar till garnering.
Gör så här:
1. Skala morötterna och finriv. Hacka nötterna fint.
2. Blanda mjöl, nötter, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
3. Vispa ihop ägg, socker, mjölk och morötter och vänd ner i mjölblandningen. Vispa så länge med elvispen till det uppstår en homogen massa. Låt vila i ca. 30 minuter.
4. Till frostingen sila florsocker i en skål och blanda ner Philadelphiaosten. Vispa med elvispen i ca. 3 minuter.
5. Sätt en klick smör i en stekpanna och grädda pannkakorna i lagom värme, ha minst 2 msk deg per pannkaka.
Vänd när ena sidan är gyllenbrun.
6. Servera med frostingen och garnera med bär.
Låt det smaka.


 
Etiketter: morots-pancakes

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden